Våra författare

Fredrik Edin, författare till Exkluderande Design, är född 1967 och bosatt i Malmö. Han har arbetat som journalist, författare och lärare och är tidigare kulturredaktör på tidningen Arbetaren. I dag är han doktorand vid Karlstads universitet och skriver en avhandling om maktrelationer i staden.


Kalle Johansson (f. 1979) är serietecknare och formgivare. Vad är egentligen fascism? är hans debutbok. Hans dokumentära tecknade serier har tidigare publicerats i bl a Galago, Arbetaren och Fria Tidningen. Flera av hans serier är publicerade på Kalle Johanssons webb Nununu.nu. Kalle2


Per Leander (f. 1982) är journalist och skriver för bland annat Aftonbladet Kultur, Per Leander Pressbild foto Jonatan JohanssonFria Tidningen och Internationalen. Han var på plats i Moskva som reporter under protesterna mot Putin och är författare till boken Kampen mot Putin.


Foto: Malin Sydne

Foto: Malin Sydne

Jana Fröberg (f. 1985) är utbildad konstnär och verksam inom konst, ekologisk odling och socialt arbete. Vanda Lönngren (f. 1982) är beteendevetare och arbetar som läromedelsredaktör. Deras Gröt. En fantastisk historia är den enda svenska boken som tecknar grötens såväl spännande som världsomspännande kulturhistoria.Kolbjörn Guwallius är född 1977, bosatt i Malmö och verksam som journalist, författare, fotograf och föreläsare. Han är författare till böckerna Ordningsvakter, Grip till varje pris och Förneka till varje pris på Verbal förlag. Tidigare har han även skrivit boken Sätta färg på staden. Läs mer på författarens hemsida.


Benny NilssonBenny Nilsson är bosatt i Stockholm och arbetar som talboksinläsare. Han är fil. kand i idéhistoria och fil. mag. i litteraturvetenskap. Nere för räkning är hans debutbok.


Majja Elin Foto Anders M Rundberg Majja Solanas Carlsson är aktivist och socialarbetare och Elin Schwartz är nyhetsredaktör på Göteborgs Fria Tidning. De är redaktörer för Vi lovade att berätta. Aktivisters vittnesmål från Palestina och var på Västbanken med ISM år 2010.


Jacob Kimvall är doktor i konstvetenskap vid Stockholms universitet och författare till Noll tolerans. Kampen mot graffiti. Hans avhandling rör gatukonstens historia under kalla krigets slut. Lärare i konsthistoria och bildteori vid Konstfack och Berghs.


Ivar Andersen är frilansjournalist för bl a Expressen och tidigare redaktionschef på tidningen Arbetaren. Han är redaktör för Latuff. Med pennan som vapen och har tidigare skrivit boken Playground Sweden (Dokument, 2007) om svensk gatukonst tillsammans med Kristian Borg och Sverker Ohlsson.


Per Björklund är författare till Arvet efter Mubarak och redaktör för antologin Syrien. Revolutionen, makten och människorna och driver Verbal förlag med Kristian Borg. Han är chefredaktör för Fria Tidningen och rapporterade från Egypten 2006-2009 för bl a Arbetaren, Ordfront och Sydsvenskan.


Pierre Gilly är författare till Informationskriget mot Iran och Bombdiplomati. Konsten att skapa en fiende och frilansjournalist för bland annat Sundsvalls Tidning, Fria Tidningen och Kristianstadsbladet. Han har varit redaktör på Folket i Bild och är bosatt i Linköping.