Vad är egentligen fascism?

 

Framsida-fascismOrdet fascism används ofta av politiker och journalister idag. Men vad betyder det egentligen? Vi pratar ofta om vad fascisterna i Tyskland och Italien gjorde, men inte så mycket om hur de pratade och tänkte. Vad utmärker den fascistiska ideologin?

Kalle Johanssons unika seriebok är en lättillgänglig introduktion till ett komplext ämne och utgör ett utmärkt underlag för samtal kring nationalism och fascism förr och nu.

Boken baseras på ett samtal med historikern Lena Berggren, lektor på institutionen för Idé- och samhällsstudier, Umeå universitet. Hon har också skrivit ett efterord till boken.

Kalle Johansson (f.1979) är serietecknare och grafisk formgivare med utbildning från Konstfack i Stockholm. Han är framför allt inriktad mot dokumentära tecknade serier.

Inbunden, 60 sidor.

Beställ boken genom att fylla i formuläret nedan! 

Pris: 169 kr inklusive frakt inom Sverige. Kontakta oss för information om mängdrabatter till skolor eller organisationer: info@verbalforlag.se 

Om du vill slippa faktura kan du betala med Swish till nr 1231617620, Ange samma e-postadress i meddelandefältet som i beställningen.
  Skriv ordet hej (skydd mot spam)

Genom att fylla i formuläret ovan godkänner du att dina personuppgifter hanteras digitalt av Verbal förlag i samband med beställningen. Dina uppgifter lämnas inte vidare till någon annan part. Information om nya titlar och erbjudanden från förlaget kan komma att skickas till din mejl.