Finnjävlar – en antologi om identitet och klass

Svenska rasbiologer stämplade finnen som lägre stående. Finnar i Sverige har kallats ”det sämsta element, som från främmande land tillföres Sverige”. Språket har förbjudits och stereotyper om finnar är fortfarande vitt spridda.

I Finnjävlar berättar ett 15-tal sverigefinnar om klass och klassresor, diskriminering och motstånd. Om stolthet, skam och kampen för självkänsla.

Det handlar om mammor och pappor som dött i förtid. Om lärare som skrattar åt ditt uttal. Om känslan av att vara utanför. Om att varken vara finne eller svensk – eller både och.

Medverkande:
Susanna Alakoski
Seluah Alsaati
Ivar Andersen
Kristian Borg
Maziar Farzin
Eija Hetekivi Olsson
Nanna Huolman
Andreas Ali Jonasson
Domino Kai
Mats Kolmisoppi
Tuija Nieminen Kristofersson
Lina Puranen
Victoria Rixer
Kaisa Syrjänen Schaal
Zac O’Yeah
Marja Ågren

Red. Kristian Borg (f. 1975) är journalist och förläggare, född och bosatt i Stockholm. Hans föräldrar träffades på Finlandsfärjan och arbetade inom bland annat städ- och restaurangbranschen.

Inbunden. 196 sidor.

Beställ boken nu  för endast 179 kr inklusive frakt inom Sverige! (186 kronor på Adlibris)

Om du vill slippa faktura kan du betala med Swish till nr 1231617620, Ange samma e-postadress i meddelandefältet som i beställningen.

(För beställningar i övriga Norden är priset 219 kr.)
  Skriv ordet hej (skydd mot spam)

Genom att fylla i formuläret ovan godkänner du att dina personuppgifter hanteras digitalt av Verbal förlag i samband med beställningen. Dina uppgifter lämnas inte vidare till någon annan part. Information om nya titlar och erbjudanden från förlaget kan komma att skickas till din mejl.